صينيه اللحم المفروم بالبشاميل بكرات البطاطس المهروسه( بالصور )
صفحة 1 من اصل 1
صينيه اللحم المفروم بالبشاميل بكرات البطاطس المهروسه( بالصور )
صينيه اللحم المفروم بالبشاميل بكرات البطاطس المهروسه
المقادير
نص كيلو لحم مفروم
بصلة مفرومة
صلصة بيتزا أو معجون طماطم
بهارات - ملح
بطاطس مسلوق (الكمية حسب الرغبة) + شويه حليب
بقدونس مفروم
3 أكواب حليب
3 ملاعق كبيرة دقيق
جبن موزاريلا او رومى
الطريقة
- نعمل اللحم المفروم بتحمير البصل ثم اضافة اللحم المفروم والبهارات مع تفتيته حتى ينضج وينشف.. يضاف الملح.
- نضيف قليلا من الصلصة الى اللحم، حتى يصبح لونه محمر.. (بس نغير لونه بدون اى سوائل فيه)
- نهرس البطاطس البطاطس مع الحليب والملح والبقدونس ونشكله كرات، عددها يكفي لتغطية الصينية.
- نعمل الباشاميل
الدقيق يحمر فى السمن و يصفر لونه بسيط و نضيف اللبن فيه مع التحريك المستمر ثم وضعه على النار وتحريكه حتى يغلظ لازم سميكه و متنسوش الملح و الفلف الابيض
- في صينية نضع اللحم المفروم ثم نصب الباشاميل فوقه، ثم نصف البطاطس فوق الباشاميل.
- نرش الجبن ثم ندخلها في الفرن..
اللحم المفروم بصلصه البيتزا
![صينيه اللحم المفروم بالبشاميل بكرات البطاطس المهروسه( بالصور ) 9100.imgcache](http://www.alfares.ae/vb/imgcache/9100.imgcache.bmp)
نضع طبقه البشاميل
![صينيه اللحم المفروم بالبشاميل بكرات البطاطس المهروسه( بالصور ) 9101.imgcache](http://www.alfares.ae/vb/imgcache/9101.imgcache.bmp)
كوري البطاطس و رصيها فوق البشاميل
![صينيه اللحم المفروم بالبشاميل بكرات البطاطس المهروسه( بالصور ) 9102.imgcache](http://www.alfares.ae/vb/imgcache/9102.imgcache.bmp)
و رشي فوقها الجبن الرومى او الموتزاريلا
![صينيه اللحم المفروم بالبشاميل بكرات البطاطس المهروسه( بالصور ) 9103.imgcache](http://www.alfares.ae/vb/imgcache/9103.imgcache.bmp)
وادخليها الفرن ...
نبض الامل- عضو فضي
- عدد الرسائل : 213
تاريخ التسجيل : 14/10/2008
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى